Primul oras din Romania care s-a autoizolat. Politistii stau la toate intrarile in localitate! Autoritatile din Gura Humorului au luat decizia autoizolarii, in incercarea disperata de a preveni raspandirea coronavirusului. In Gura Humorului nu a fost declarata pana acum nicio imbolnavire, dar apropierea de Suceava ii sperie pe localnici.

Autoritatile locale din Gura Humorului au luat decizia autoizolarii, pentru a preveni raspandirea coronavirusului. Politistii din oras s-au mutat la intrarile si iesirile din localitate, unde efectueaza controale,relateaza fabricatinromania.info

Autoizolarea implica un singur lucru: diminuarea accesului in orasul Gura Humorului a persoanelor, in afara celor prevazute in Ordonantele 3, 4, 5 si 6. Patrulele din interiorul orasului s-au mutat la intrarile si iesirile din localitate.

„Din evidentele noastre, 70% din persoanele identificate cu declaratii in timpul zilei erau din alte parti. Inca nu aveam azi de dimineata nicio situatie de infectare cu COVID-19 si incercam, in limitele legii si in conformitate cu prerogativele pe care le avem, sa luam masuri pentru sanatatea publica a orasului”, a declarat primarul Marius Ursaciuc.

Marius Ursaciuc a mai declarat ca au fost inchise si drumurile secundare, pe care circulau de obicei oamenii din satele din apropiere, care veneau cu carutele.

„Oamenii sa inteleaga ca sunt magazine si in localitatile din jur, in apropierea caselor lor. Sunt si bancomate. La Frasin sau la Paltinoasa. Mai sunt farmacii, benzinarii inaintea filtrelor de la intrarea in oras”, a mai spus Ursaciuc.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *