Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane a declarat ca daca situatia provocata de Covid-19 se va inrautati, Slujba de Paste va putea fi urmarita doar la Trinitas TV, la radio sau pe paginile de Facebook ale unor parohii.

„Pastele este pe 19 aprilie. Vom avea timp sa vorbim mai aproape de sarbatoare, atunci cand vom cunoaste si mai multe detalii despre situatia reala in care ne vom afla cu totii. Daca aceasta se va inrautati, este evident ca slujba de Pasti va putea fi urmarita doar la Trinitas TV / Radio sau pe paginile de Facebook ale unor parohii”, spune purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu.

Epidemia cu noul coronavirus pune in pericol si obiceiul de a aduce Lumina sfanta de la Ierusalim.

In Israel, orice persoana intra in tara este obligata sa stea in carantina timp de 14 zile, a anuntat prim-ministrul israelian Benjamin Netayahu.

De aceea scad sansele de a fi adusa lumina ca in anii trecuti. Totusi, cum, din cauza pandemiei, contina sa ramana inchisa Biserica Sfantului Mormant, de unde in fiecare an pornea lumina in toate colturile lumii, o decizie finala va fi luata in perioada care urmeaza.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *