În contextul epidemiei de COVID-19, Sfântul Munte Athos s-a închis pentru pelerini, dar în mănăstirile și schiturile sale rânduielile și slujbele continuă. În noaptea de vineri spre sâmbătă, la mănăstirile și schiturile Sfântului Munte se va face slujba Privegherii la Sfântul Mare Mucenic Haralambie, tămăduitorul de boli, informează basilica.ro.

Călugării aghioriți se vor ruga în această noapte pentru încetarea epidemiei cu noul coronavirus.

În Duminica a 3-a a Postului Mare, la sfârșitul sărbătorii, toată obștea Mănăstirii Vatoped din Athos, dimpreună cu muncitorii și administrația civilă din Sfântul Munte, a făcut o litanie în jurul bisericii principale (katholikon) a mănăstirii, pentru încetarea epidemiei.Săptămâna trecută, Sfântul Munte Athos s-a închis pentru pelerini, dar în mănăstirile sale rânduielile și slujbele continuă și mai intens.

Sfânta Chinotită, formată din reprezentanții mănăstirilor din munte, a îndemnat ca în cuprinsul acestuia să se oficieze privegheri de toată noaptea la Maica Domnului, care este Arhistrategă (conducătoare nevăzută) a Sfântului Munte, și procesiuni cu moaște și cu Sfânta Cruce,informeaza ziarullumina.ro

Călugării de la cele 20 de mănăstiri și celelalte schituri și chilii vor cere mila lui Dumnezeu pentru întreaga lume care se află sub amenințarea epidemiei de coronavirus.

Sfânta Chinotită a subliniat nevoia de a intensifica rugăciunea și oficierea Sfintelor Taine în Postul Mare, chemând pe toți la pocăință „din tot sufletul către Domnul, Izvorul Vieții care biruie moartea”.

Cea mai puternica rugaciune către Sfântul Haralambie

Sfinte Mucenice Haralambie, primeşte de la noi această rugăciune pe care cu umilinţă o aducem înaintea ta şi ne izbăveşte din toate necazurile! Deşi suntem nevrednici milostivirii tale pentru păcatele noastre cele multe şi grele pe care le săvârşim în tot timpul vieţii noastre şi în tot ceasul, totuşi, cunoscând bunătatea ta cea mare pe care ai arătat-o celor ce te cinstesc şi celor ce se pocăiesc cu credinţă întru numele Domnului, îndrăznim cu umilinţă să mărturisim înaintea ta că am greşit. Fii mijlocitorul nostru către preaputernicul Dumnezeu pentru iertarea păcatelor noastre, pentru izbăvirea noastră de toate bolile şi de toate primejdiile şi pentru întărirea noastră în credinţa cea adevărată. Amin .


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *