Un preot italian infectat cu coronavirus, care i-a cedat voluntar ventilatorul mecanic unui pacient mai tânăr pe care nu-l cunoștea, a murit doborât de virus.

Preotul Giuseppe Berardelli, 72 de ani, a murit în spitalul din localitatea Lovere, regiunea Bergamo – una dintre cele mai afectate din toată Italia, relatează BBC NEWS.

Potrivit reprezentanților spitalului, preotul din Casnigo a refuzat să folosească ventilatorul pe care enoriașii săi i l-au cumpărat și a ales să-l ofere unui pacient mai tânăr.

Deşi primise un loc la Terapie Intensivă, ceea ce îl ţinea în viaţă, preotul a decis să-l ofere unui pacient mai tânăr. Cazul extraordinar a fost dezvăluit de preotul iezuit James Martin, din SUA, care este şi consul la Secretariatul pentru Comunicaţii al Vaticanului.

„Este un «Martir al carităţii», un sfânt precum Sfântul Maximilian Kolbe, care la Auschwitz s-a oferit voluntar pentru a lua locul unui om condamnat care avea familie şi urma a fi ucis. Don Giuseppe Berardelli, patronul celor care suferă de coronavirus şi al tuturor celor care îi îngrijesc, roagă-te pentru noi“, a spus preotul James Martin.

Preotul catolic Berardelli era cunoscut pentru ajutorarea celor cu probleme financiare, precum şi pentru pasiunea pentru motociclete, potrivit publicaţiei italiene Araberara. Berardelli se numără printre cel puţin 60 de preoţi din Italia care au murit din cauza coronavirusului. În timpul unei Liturghii de la începutul lunii martie, Papa Francisc, în vârstă de 83 de ani, a îndemnat preoţii italieni să „aibă curaj să meargă la bolnavi“. „Ne rugăm lui Dumnezeu pentru preoţii noştri, astfel încât aceştia să aibă curaj să iasă la bolnavi, aducând puterea Cuvântului lui Dumnezeu şi a Euharistiei“, a spus el.

Locuitorii din Casnigo au aplaudat de la ferestre și balcoane atunci sicriul preotului a fost adus în oraș. Nu a fost organizată o înmormântare.

Până acum, peste 50 de preoți au fost uciși de coronavirus în Italia.

Sursa adevarul.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *