Raed Arafat, secretarul de stat din Ministrul Sănătății, a interzis toate evenimentele cu un număr mare de persoane. Astfel, nunțile, botezurile, concertele sau orice alte evenimente care strâng la un loc peste 1000 de persoane sunt complet interzise.

Se ia in calcul ca și metroul sa fie oprit pe durata interdicției impusă de ministerul sănătății. La metrou se strang foarte multe persoane în special în stațiile aglomerate precum Pipera, Aurel Vlaicu, Piața Victoriei, Piața Unirii sau Dristor. Deocamdată decizia nu a fost comunicată însă o sursă din gurven susține că se ia în calcul limitarea transportului în comun în contextul epidemiei.

Raed Arafat a declarat că cei care nu respectă regulile izolării la domiciliu riscă amenzi de până la 20.000 de lei dar, în acelaşi timp, vor fi deschise şi dosare penale dacă îmbolnăvesc cu ştiinţă alţi cetăţeni.

„Declararea la intrare la graniţă de alte zone decât zonele reale de unde au venit poată să fie luată sub incidenţa legii penale ca şi declaraţie falsă. Au fost aplicate amenzi de până la 20.000 de lei persoanelor care nu au respectat regulile de izolare”, a afirmat Arafat, într-o conferință de presă susținută duminică la sediul MAI.

Zboruri anulate
Wizz Air, Blue Air și Tarom anulează până pe 2 aprilie toate zborurile spre Bergamo, Milano, Tresiso și Roma (Tarom). Măsura vine în contextul încercării de a limita extinderea epidemiei din acest moment,relateaza huff.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *