Se spune ca „daca te inteapa o albina, trebuie sa-i multumesti, pentru ca ea si-a dat viata pentru tine, pentru sanatatea ta”.

Despre albina stiam ca se spune ca nu se pune pe o floare vestejita, dar calugarul Gheruntie are o alta metafora: „Albina culege nectarul din flori, nu se pune pe o urzica. Tot ce creeaza ea este natural. Asa ar trebui sa fie si omul, sa nu se abata de la ce a lasat Dumnezeu. Sa se orienteze doar spre ce e bun si frumos”. El crede ca atunci cand va disparea albina, va disparea si omul.  De aceea noi, credinciosii acestui pamant, ar trebui sa avem cat mai mare grija de aceste vietuitoare si sa ne fie un adevarat model.

 

Mierea poliflora stimuleaza pofta de mancare, imbunatateste digestia, ajuta functiile ficatului si creste procentul de hemoglobina in sange. Una, doua lingurite de miere luate dimineata, pe nemancate, cu un pahar de apa la temperatura camerei, usureaza digestia.

 

In bolile ficatului, medicina populara recomanda un sirop din miere de albine si lamai. Se spala bine cateva lamai, eventual cu o periuta de dinti noua, se usuca intr-un prosop de bucatarie si se taie in cuburi mici, cu tot cu coaja. Se pun cuburile intr-un borcan, fara sa se indese, si se adauga miere de albine care sa acopere lamaia in intregime.

 

Din siropul care rezulta, dupa cateva ore sau o zi, depinde de caldura din incapere, se ia cate o lingura de trei ori pe zi inainte cu o jumatate de ora de mesele principale.

Tot pentru boli de de ficat se face un amestec din miere si grapefruit. Seara, se curata un grapefruit, se taie cuburi si se pune intr-un castron. Daca este cristalizata, se adauga o lingura de miere, daca nu, doua linguri. Se amesteca bine, se acopera vasul si se lasa pana dimineata.

Acest amestec poate fi si un mic dejun delicios, puternic vitaminizat pentru oricine doreste sa-si refaca stocul de minerale si vitamine. Copiii ar adora sa manance dimineata asa un mic dejun, dulce, parfumat si energizant.

Trebuie sa se stie ca mierea de albine, ca medicament, nu are proprietati miraculoase dar consumul constant ca aliment de sine statator ori indulcitor pentru cafea, ceai, sucuri preparate in casa are beneficii incontestabile asupra intregului organism.

Sa avem sanatate!


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *