„Bunica” este un cuvant magic! Cate amintiri placute sunt legate de acest cuvant! Cele mai gustoase clatite, somn dulce, bucuria intalnirii, aventurile de vara de neuitat si multe multe alte lucruri deosebite ne leaga de scumpele noastre bunicute.

Bunicele se asociaza cu povestile, vara, bunatate, blandete, prajituri gustoase si dulceata.Imi iubesc foarte mult bunicile, iar fiica mea pe ale ei. Insa paradox: nu stiu care este motivul, dar seaman mai mult cu bunica pe linie materna, nu cu tata, nu cu mama, dar anume cu ea, atat la exterior, cat si la caracter. Interesant, dar fiica mea, la fel, nu seamana nici cu mine, nici cu tatal ei sau cu mama tatalui, dar anume cu mama mea, scrie uti24.ro

Am observat acest lucru intr-o discutie cu prietena mea. La ea este aceeasi situatie. Fiul ei la caracter este leit mama ei. Recent am aflat ca acest paradox are o explicatie stiintifica.

Legatura genetica:

Anume bunica pe linie materna joaca un rol important in viata copilului. Ea nu doar ii transmite cunostintele, experienta necesara, dar ii si daruieste dragoste, caldura si grija. Legatura este mult mai profunda.

Savantii au remarcat faptul ca legatura se formeaza la nivel de gene! „Un fapt stiut: copiii mostenesc potentialul genetic nu de la parinti, dar de la bunei, la fel cum parintii au primit ADN-ul lor de la buneii lor. De aceea, deseori se intampla ca copiii nostri sa semene cu rudele noastre decedate”, a mentionat unul din specialistii in inginerie genetica.
De asemenea, specialistii mentioneaza ca o mare parte din informatia genetica copii o primesc de bunicile de pe linie materna!

Desigur, totul este relativ si fiecare familie este unica. Copilul poate sa semene foarte mult cu bunica de pe linia paterna. Cand este vorba de genetica este destul de greu sa ghicesti desfasurarea evenimentelor.
Prin urmare, toti parintii trebuie sa stie ce rol important il joaca rudele lor in soarta copilului si ceea ce se numeste astazi „intelect emotional”.

Specialistii afirma ca: „Emotiile pe care le-a simtit bunica in timpul sarcinii sale, pot influenta dezvoltarea copilului fiicei ei. Este important de inteles ca familia este un organism intreg, unde toate membrele sunt strans legate intre ele. Toate luate impreuna, genele si starea de bine, pe care le vedem in noi insine, transmitem copiilor si nepotilor bolile si obiceiurile negative si dependenta.”

Din acest motiv nu trebuie sa aveti o atitudine neglijenta fata de sanatatea dvs. In acest fel, nu va daunati doar dvs., dar si viitoarelor generatii, iar aceasta este cea mai mare iresponsabilitate.

De aceea, va rog sa aveti grija de dvs. si vor avea de castigat nepotii dvs.!

Fiecare dintre noi se bucura de fiecare reintalnire cu buneii, de timpul petrecut impreuna si de bunele deprinderi pe care le-am invatat de la ei. Aveti grija de cei dragi, incalziti-i cu caldura inimilor voastre, daruiti-le dragoste si fie ca toti cei dimprejur sa fie fericiti.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *