Trăim într-o lume ciudată și grăbită care adesea uită să fie atentă la lumea din jur sau să întindă o mână de ajutor celor care au nevoie. Trăim într-o lume care, uneori, pare că a uitat cum e să îi pese. Trăim într-o lume în care bunătatea este o virtute și o calitate rar întâlnită. Trăim într-o lume care a uitat că fiecare faptă bună este răsplătită înzecit și dă naștere la alte fapte bune!
Bunătatea ar trebui insuflată tuturor! Bunătatea face lumea mai frumoasă!

Bunătatea ne dă inimi puternice și ne menține tineri

Compasiunea și bunătatea reduc, conform studiilor, radicalii liberi și inflamațiile din organism, fapt care duce la un sistem cardiovascular mai ferit de riscuri. Căldura emoțională stimulează oxitocina, un hormon cardio-protector, la nivelul creierului și în tot organismul.

Iar atunci când ne simțim sănătoși și puternici, putem muta munții din loc, indiferent de vârstă!

Bunătatea ne face mai fericiți

Ajutându-i pe ceilalți, ne recăpătăm încrederea în forțele proprii și în capacitatea noastră de a face bine. La nivelul creierului, asta se traduce într-un nivel ridicat de dopamină, deci ne alimentăm și biochimic din acțiunile noastre.

Totodată, bunătatea ne apropie de alți oameni, ajutându-ne să construim relații mai frumoase și mai sănătoase.

Bunătatea este contagioasă

Atunci când suntem buni, îi inspirăm și pe cei din jur să fie mai buni. Astfel, bunătatea noastră poate să genereze o adevărată reacție în lanț. Ceea ce înseamnă că un singur gest mic și în aparența banal poate avea o influență mult mai mare decât ne-am fi imaginat, generând o schimbare în întreg microuniversul nostru.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *