Trei persoane din Dolj, care s-au intors recent din Italia, au fost bagate fortat in carantina, marti noaptea, intr-un centru special amenajat in Craiova. Potrivit autoritatilor din Dolj, cei trei cetateni sunt din localitatea Sadova si au ajuns in tara pe cale terestra.

Directorul DSP Dolj, Ludmila Prunariu, a declarat, pentru Mediafax, ca cele trei persoane au trecut prin Lodi, zona de risc in Italia, dar ca nu au declarat acest lucru la intoarcerea in tara.

Cel care a descoperit ca cei trei au mintit, este Medicul de familie din Sadova, iar marti noaptea autoritatile le-au cautat la domicilii pentru a le aduce la centrul de carantina.

„Dintre persoanele care au ajuns pe cale terestra in localitati din judetul Dolj, trei persoane din Sadova n-au declarat initial, la intrarea in tara, ca vin din aceasta regiune. Discutand cu medicul de familie, asa cum este procedura, s-a aflat ca au fost in regiunea Lodi, n-au spus exact unde.(…) Ele sunt persoane sanatoase, n-au niciun fel de simptomatologie, dar vor sta in carantina 14 zile”, a declarat Ludmila Prunariu, director DSD Dolj.

Oamenii vor fi monitorizati si verificati zilnic de catre specialisti din cadrul DSP Dolj, precizeaza digi24.ro.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *