Oamenii si pisicile convietuiesc de mult timp impreuna. Chiar daca poate fi uneori dificil sa te ocupi de un animal in apartament, pisica daruieste mult mai mult fata de cat cere.

Oamenii de stiinta spun ca iubirea unei pisici chiar iti poate prelungi viata! Studiile au demonstrat ca ai mai putine riscuri de a muri de infarct, daca detii o pisica. (Adnan I Qureshi).

A fost dovedit stiintific! O persoana care traieste cu animale de companie si cu pisici, in special, are riscuri mai mici de a dezvolta stres, depresie si boli cardiovasculare.

Dar si mai interesant este cum poate il poate ajuta pe un om bolnav torsul unei pisici.

Timp de secole, vindecatorii au folosit puterea sunetului in activitatea lor. Se crede ca anumite frecvente sau tonuri de sunet pot avea efecte de vindecare diferite asupra organismului. Iata cateva dintre modalitatile prin care torsul pisicii ar putea ajuta oamenii cu probleme de sanatate:

Torsul elibereaza endorfine la pisici si poate face acelasi lucru si la oameni. Le poate scadea hormonii de stres si tensiunea arteriala, ii poate ajuta pe oameni sa faca fata mai usor bolilor.

Torsul pisicii calibreaza intre 25 si 140 Hz. Aceeasi frecventa s-a dovedit a ajuta la vindecarea fracturilor, la reparatia articulatiilor si a tendoanelor si la vindecarea ranilor. Pisicile sunt binecunoscute pentru capacitatea lor de a se vindeca rapid daca au fracturi, iar incidentele problemelor articulare si ale cancerului osos la pisici sunt reduse. Este posibil ca torsul lor sa fie exact metoda lor de a isi accelera vindecarea.

De asemenea, studiile arata ca torsul le ajuta si in problemele respiratorii, dar si oamenii simt ca pot respira mai usor cand se afla in compania unei pisici care toarce.

Aceeasi rezolvare o capata si migrenele, intrucat trec mult mai usor cand esti in compania unei pisici care toarce, scrie doctorulzilei.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *