Este relevant dacă un copil este al vostru prin sânge sau nu? Toți cei mici sunt copiii colectivi ai unei ere și merită grija și afecțiunea noastră. Dragostea pe care o simți pentru un copil care nu este legat de sânge poate fi aceeași și chiar mai puternică uneori.

Acest copil a trebuit să treacă prin trauma respingerilor. 20 de familii au refuzat să o adopte până când avea 13 zile! Toți s-au lipsit de farmecul ei și de faptul că este diferită și, în schimb, s-au concentrat asupra dizabilității ei. Nu au învățat niciodată să o accepte pentru cine este. Erau orbi de faptul că tocmai rataseră o ocazie de a găsi frumusețea în neașteptat, nu au reușit să-și dea seama de adevăratul sens al iubirii necondiționate.

Povestea lui Luca Trapanese este cu atât mai înflăcărată, deoarece bărbaților singuri în mod obișnuit nu se acorda custodia unui copil, mai ales atunci când sunt homosexuali. Dar serviciile sociale au făcut o excepție în acest caz și i-au oferit Albei o casă fericită. El a adoptat-o ​​pe Alba în 2017, când avea două săptămâni. De asemenea, l-a făcut pe Luca părintele mândru și fericit al unui copil cu totul special.

Când ne fixăm privirea asupra dizabilității unui copil, ignorăm faptul că și ei au abilitățile lor. Un copil afectat de sindromul Down este la fel de frumos, iubitor și unic ca orice alt copil. Fiecare copil născut pe lume este singular, cu locul lor special, ca o pisa dintr-un puzzle.

Copiii cu sindromul Down sunt destul de lipsiți de iubire. Tot ceea ce se așteaptă este afecțiune și încurajare constantă, iar atașamentul față de ei crește de-a lungul anilor.

Luca a contestat imaginea stereotipică a unui părinte și asta l-a făcut un fenomen, mai ales în Italia,unde homosexualiilor și persoanelor singure le este greu să adopte un copil. Luca a contestat stereotipurile construite în jurul paternității, sexualității și familiei.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *