O nouă explozie a avut loc într-un centru de cercetare din Rusia. Acolo se păstrează viruși de variolă, Ebola și HIV

De data aceasta, incidentul a avut loc la unul dintre cele mai periculoase locuri de pe Pământ.

Explozia s-a produs în timpul unor lucrări de reparaţie la Centrul de Cercetare pentru Virologie şi Biotehnologie, situat în Koltsovo, în regiunea Novosibirsk din Siberia.

Instituţia a deţinut studii despre arme biologice în timpul erai sovietice, iar acum este unul dintre principalele centre de cercetare a bolilor din Rusia.

Un angajat a suferit arsuri de gradul trei, iar geamurile clădirii au fost sparte în urma exploziei. Incendiul care s-a întins pe 30 de metri pătraţi a fost în cele din urmă stins.

Autorităţile din Rusia insistă că în încăperea în care a avut loc explozia nu se aflau substanţe cu risc biologic şi că explozia nu a produs pagube structurale.

“Variola constituie cel mai negru coşmar din câte se pot imagina”, spunea, în noiembrie 2001, şi Michael Osterholm, directorul Centrului de boli infecţioase de la Universitatea din Minnesota, autorul unor studii pe tema bioterorismului. De ce este acest virus, despre care nu s-a mai auzit nimic de zeci de ani, aşa de periculos? Variola este o afecţiune contagioasă, care poate trece de la o persoană la alta prin tuse, strănut, respiraţie sau chiar prin obiecte personale,scrie fabricatinromania.info

În 2004, o cercetătoare de la laboratorul Vector a murit, după ce s-a înţepat accidental cu un ac care era infectat cu virusul Ebola.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *