Dramă într-o familie din Suceava, fiul de 11 ani al acesteia murind la sfârşitul lunii august, de tetanos. Adrian Constantin Nimițan, din comuna Ciprian Porumbescu, s-a înţepat într-un cui, la mijlocul lunii august, dar rana părea superficială şi nu a fost dus la medic.

Duminică, 25 august 2019, în timp ce se juca cu alți copii, Adi a fost împins de unul dintre ei și a căzut, lovindu-se la spate, scrie Ziar de Suceava. A doua zi, băiatul i-a spus mamei sale că nu se simte foarte bine, astfel că cei doi au mers la Spitalul Județean Suceava. Adi a fost supus unor investigații medicale la UPU Suceava, iar ulterior a fost lăsat să plece acasă, deoarece medicii au considerat că nu are nimic grav,relateaza fabricatinromania.info

“Am fost cu băiatul la spital, i-au făcut analize și au zis că nu are nimic. Mi-au dat o rețetă și ne-au trimis acasă.”, ne-a povestit Elena Nimițan, mama minorului mort din cauza tetanosului.

Reprezentanții Spitalului Județean Suceava susțin că mama copilului nu le-ar fi spus medicilor că fiul ei s-a înțepat în talpă cu un cui. “Mama nu a declarat niciodată, nici nu a știut de înțepătura pacientului din talpă. El a fost internat pentru contuzie coloană lombară și contuzie cervicală.”, a spus directorul medical Mircea Macovei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava.

Marți, 26 august, starea de sănătate a băiatului s-a agravat, iar mama sa a sunat la 112 și a solicitat intervenția unei ambulanțe. Copilul a fost preluat de ambulanță și dus din nou la Spitalul Județean Suceava, unde a fost internat în jurul orei 10.30. “Băiatul a fost internat marți, iar vaccinul a ajuns miercuri. A fost vaccinat, însă starea sa de sănătate nu s-a ameliorat, ci din contră s-a înrăutățit. Am țipat și am cerut ajutorul medicilor, însă am fost dată afară din spital, spunându-mi-se că nu se mai poate face nimic pentru el.”, ne-a mai povestit Elena Nimițan.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *