Un pacient externat din Clinica de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgnţă Craiova a murit pe scările spitalului. Bărbatul fusese externat de doar câteva minute.

Un bărbat a murit, marți, pe scările spitalului, la doar câteva minute de la externare. Pacientul de 48 de ani fusese îngrijit timp de două săptămâni în Clinica de Cardiologie pentru o afecțiune coronariană severă, cardiomiopatie dilatativă ischemică şi diabet. Bărbatului nu i s-a putut monta un defibrilator cardiac deoarece avea o infecție, iar el a cerut să fie externat.

“Se înţepase într-un cui, la un picior şi avea o plagă suprainfectată şi din această cauză nu a putut beneficia de montarea defibrilatorului.

I s-a instituit tratament cu antibiotic injectabil pentru tratarea infecţiei. De vineri a tot cerut să fie externat şi a spus că vrea să urmeze tratamentul cu antibiotic acasă”, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al SJU Craiova, Cristiana Geormăneanu.

Pacient externat de câteva minute, mort pe scările Spitalului de Urgenţă din Craiova

Bărbatul a fost externat marți, iar medicul i-a dat indicații pentru a continua tratamentul cu antibiotic acasă. El urma să revină la control în vederea montării defibrilatorului cardiac.

Imedat după ce părăsit spitalului, bărbatului i s-a făcut rău și a murit pe scările Spitalului Județean Craiova. Potrivit gds.ro, bărbatul de 48 de ani, din Dolj, a suferit un stop cardio-respirator ireversibil la manevrele de resuscitare.

Reprezentanţii SJU Craiova spun că nu se pune problema unei anchete interne în acest caz,relateaza fabricatinromania.info


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *