Raportul IML a fost publicat! Unchiul Alexandrei Măceșanu, Alexandru Cumpănașu a fost cel care a dat presei rezultatul la care a ajuns corpul de control al Ministerului Sănătăţii după verificările de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). O primă informaţie din raport e aceea că în document nu se pomeneşte nicăieri că Alexandra Măceşanu ar fi moartă. ”În acest document nu se vorbeşte despre niciun deces al Alexandrei”, a spus Cumpănaşu, scrie fanatik.ro

Raportul INML în cazul Alexandrei Măceșanu a fost publicat!

Acesta spune că una dintre deficienţele găsite de corpul de control la instituţie este aceea că Institutul nu are un birou de presă pentru segementul de comunicare publică. „În primul rând trebuie să reflecte realitate. Eu cred că ministrul a încercat să facă tot ce a putut. N-am înțeles însă partea din care reiese că s-au respectat procedurile. Poate pe cele administrative.

Ministerul Sănătății n-avea competența să vadă dacă s-a procedat corect din punct de vedere al probelor. Oamenii ăștia nu aveau voie să comunice public cu nimeni și cu toate acestea au dat informații false către presă. Cine a făcut acest lucru din INML pentru că s-a încălcat regulamentul. Au dat și un comunicat haotic, și el contravine multor reguli.

Alexandru Cumpănașu, acuze dure la adresa sistemului

Mai mul decât atât raportul aduce o suspiciune majoră. Noi, familia Alexandrei nu trebuia să știm anumite lucruri? În data de 8 reiese clar că au fost trimise de la Caracal la București la expertizat niște probe. Și cam atât, din păcate. Acel rezultat nu a fost comunicat nici familiei, nici publicului și nici nimănui, ceea ce este foarte grav.

Am încredere că autoritățile își respectă lucrul, dar n-am încredere că unii oameni fac tot ce este posbil pentru a ajunge la adevăr și pentru a încerca să se rezolve. Este vorba de un interes major al unora să se încheie acest subiect și să înceapă concentrarea pe campania electorală care ne așteaptă”, a spus Alexandru Cumpănașu pentru Digi 24.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *