Sute de români sunt blocați pe o insulă din Grecia deoarece nu mai funcționează feriboturile care să îi ducă de pe fâșia de pământ pentru că s-au stricat. În Grecia au izbucnit mai multe incendii de vegetație, iar printre cei 1.500 de turiști care sunt izolați pe o insulă din cauza acestora se numără și foarte mulți conaționali.

Românii de pe insula Samothkraki se plâng că nu au mâncare și că dorm pe unde apucă. Mai mult, susțin că autoritățile nu prea îi bagă în seamă și că tot ce au obținut până acum este promisiunea că miercuri, pe 14 august, o navă se va îndrepta către ei pentru a-i salva de pe insulă.

Portul insulei grecești Samothkraki a devenit scena haosului generalizat. Oamenii sunt la capătul răbdărilor și spun că au primit o navă care să îi ducă în Grecia peninsulară, însă nu funcționa. Apoi, o altă navă, care a înlocuit primul vapor trimis, s-a stricat și ea, iar nervii au explodat după ce autoritățile elene au ridicat din umeri ca într-un final să le spună că va sosi o a treia navă, dar abia mâine.

„Suntem ademeniți cu câte un feribot imaginar”

„Problema ține, de fapt, de mai multe zile și am aflat puțin câte puțin în ultimele noastre zile de vacanță. Ne-am chinuit să căutam cazări, bineînțeles că totul era complet full, oamenii s-au culcat pe jos, pe izoprene, în vânt, prin mașini, care cum a putut. Continuăm să fim ademeniți cu câte un feribot imaginar care ba vine, ba nu vine, astfel încât nu putem nici să ne facem vreun plan. Nimeni nu pare să depună vreun efort activ să rezolve situația”, spune o româncă aflată pe insula grecească, scrie FANATIK.RO.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *