Să dormi bine când mercurul termometrelor tot urcă este adesea foarte complicat. În această situație, dacă vă gândiți să adoptați souția ventilatorului ca să vă răcoriți, aflați că nu-i tocmai bine pentru sănătate.

De-abia ați ieșit de sub duș și începeți să transpirați. Deschideți aproximativ 5 minute ușa frigiderului, negăsind altă soluție. Apoi, vă vine ideea folosirii unui ventilator, crezând că așa veți dormi bine.

Un studiu publicat în Sleep Advisor Magazine ne amintește că principiul ventilatorului deschis este de a face aerul să circule, însă odată cu acesta se stârnește praful și polenul.

Persoanele alergice sau astmaticii vor constata că problemele lor se agravează. De asemenea, într-un spațiu închis, unde se află mai multe persoane, microbii de la unii la alții se răspândesc rapid. Adăugăm problemele de gât, nas înfundat, dureri de cap.

Ce puteți face? Lăsați ferestrele din dormitor deschise, înainte de a vă culca, nu ziua, ca să intre răcoarea, investiți într-un ventilator care se oprește singur sau într-o pilotă de vară răcoroasă de înaltă tehnologie

Ileana Mlădinoiu


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *