Sărbătorit an de an pe 23 iulie, sfântul Foca este cunoscut din cele mai vechi timpuri ca cel care îl alungă pe demoni, sparge farmecele și tămăduiește de toate neputințele.

Pentru a scăpa de probleme și a trăi viața pe care ți-o dorești, de ziua sfântului citește această rugăciune, aducătoare de mari realizări. De ziua lui, tradiția spune că nu trebuie să lucreze nimeni, altfel sfântul se răzbună și arde casele și cerealele gospodarilor.

“De prunc te-ai arătat vas strălucit al Duhului, cel ce te-ai îmbogățit de la El cu darul minunilor, Focă întru tot sfințite, de când ai început a-I sluji Mântuitorului întru cuvioșie, și ai băut întru nevoință paharul Lui. O, pe ține te rugăm, mijlocește pentru sufletele noastre. Ca pre un soare înțelegător al Bisericii de Dumnezeu luminat și purtător de lumina te-a pus pre ține Stăpânul cel prea înalt, mucenice, că să luminezi mulțimea credincioșilor. Că viețuirea și nevoințele tale le-a primit că un mir de bună mireasmă, Cel ce singur este milostiv”.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *