Se reinstalează căldura sufocantă în România. Meteorologii au emis o alertă de caniculă pentru România timp de trei zile, începând cu ziua de duminică, 21 iulie 2019. Disconfortul termic va fi din nou dușmanul nostru, căci temperaturile vor depăși 35 de grade Celsius. Este vorba despre un val de aer saharian care va parcurge Europa de la Vest la Est, scrie stirimondene.fanatik.ro

Alertă de caniculă în România începând cu duminică, 21 iulie

În anumite zone temperaturile vor depăși până și 40 de grade, la umbră. Căldura va fi insuportabilă în special în zilele de luni și marți, 22 și 23 iulie. Canicula va afecta în special vestul, sud-vestul și sudul teritoriului. Ploile vor lipsi în aceste trei zile în Bărăgan și Oltenial, iar cantitățile de precipitații vor fi deficitare și în Dobrogea și sudul Moldovei.

Valul de căldură va afecta mai multe țări, nu doar țara noastră. Temperaturile vor fi mari și în Italia, Franța, Spania, Portugalia, Austria, Cehia, Germania, Ungaria și Bulgaria. Astfel de episoade de căldură vor continua pe toată perioada verii, iar vreme caniculară se poate anunța și în luna septembrie, avertizează meteorologii.

Temperaturile vor crește până la 40 de grade Celsius

Temperaturile vor crește începând cu dimineața zilei de duminică. Valorile din termometre vor crește până la 35-36 de grade Celsius, iar luni și marți vor atinge până la 38-40 de grade. Căldura va afecta în prima parte a noului episod canicular Banatul, Oltenia și jumătatea vestică a Munteniei și se va extinde la noi recorduri de temperatură pentru luna august din acest an în restul Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea, a doua zi, pe 22 iulie.

Schimbările bruște de temperatură vor continua și vor deveni normale, spune meteorologul Roxana Bojariu de la ANM. „Dereglajul devine regulă până se atinge un nou echilibru, care să însemne o planetă reechilibrată pe un alt nivel climatic, care să nu ne mai permită viața ca specie și noi tragem după noi alte specii. Am avut trufia să credem că suntem stăpânii ecosistemelor și amprenta noastră este și în multe din ecosistemele care altfel nu ar fi avut probleme atât de grave”, a declarat Roxana Bojariu la Digi 24.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *