Administrația Națională de Meteorologie a lansat avertizări de cod galben de bandă rulantă! Astfel, până astăzi la ora 21.oo în mai multe zone din țară, ploile își vor face de cap. În intervalul menționat, la munte, în nordul și vestul Moldovei, nordul Munteniei și local în Transilvania, vor fi perioade cu înnorări accentuate și averse ce vor avea și caracter torențial, ceea ce necesită o atenție sporită.

ANM, avertizări de cod galben de bandă rulantă!

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Pe arii restrânse vor fi și descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului și, posibil, grindină. Codul galben de ploi torențiale și descărcări electrice este disponibil în jumătate de țară, în 21 de județe. Astfel de fenomene vor fi însă posibile și pe suprafețe mai restrânse și în intervale scurte de timp, se vor semnala și în restul teritoriului, scrie stirimondene.fanatik.ro

“În intervalul menționat instabilitatea atmosferică se va accentua, în nord-vestul, vestul și local centrul țării, precum și în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, după ce în weekend am avut cuprins și sud-vestul și sudul extrem al teritoriului. Dacă duminică, manifestările instabilității atmosferice au avut loc în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul extrem, astăzi se vor semnala și în jumătatea estică a țării”, se arată în informarea ANM.

Ploi torențiale în aproape toată țara

ANM a actualizat și prognoza meteo pentru perioada 15-21 iulie. Astfel, administrația anunță temperaturi de toamnă în toiul verii. Deși suntem la mijlocul lunii iulie, meteorologii anunță scăderi drastice ale temperaturii. Mai mult de atât, vremea va fi una specifică mijlocului lunii septembrie și nicidecum lunii lui Cuptor. Se vor semnala în continuare fenomene meteo extreme şi aici vă readuce aminte că la Bâlea Lac a nins săptămâna trecută.

Temperaturile scad simțitor în majoritatea regiunilor, iar vremea va aduce aminte practic de toamna anului trecut, una destul de capricioasă. În cele mai multe regiuni ale țării ploile vor fi la ordinea zilei, iar noaptea, temperaturile vor coborî până la 10 sau chiar sub 10 grade, în special în județele din depresiunea Transilvaniei și în județele de deal și de munte.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *