A venit vara, ni se înfundă nasul, poate de la curent, de la aer conditionat etc. Însă, dacă obstrucția nazală este frecventă și nu reușim să respirăm cum trebuie sau să nu mai simțim gustul mâncării va trebui să recurgem la una dintre cele mai indicate metode.

Ți s-a înfundat nasul și nu mai știi ce să faci-Înainte de toate, ar trebui să cunoaștem adevăratele cauze ale înfundării frecvente a nasului:

-Tulburările menstruale, puseele hormonale, rinita de sarcină.
-Ciocolata, iaurtul, peștele cu adaosuri de aditivi și conservanți favorizează polipii. Sulfiții din vinul alb dau senzația de nas înfundat.
-Dacă nu știați, vă spunem că lactoza provoacă rinita și sinuzita, în special la adulți.
-Medicamemtele precum Viagra, pilulele contracepive, antihipertensivele, descongestionantele în exces duc și ele la înfundarea nasului.
-Stresul sau o emoție puternică, plânsul, schimbarea vremii, trecerea bruscă de la cald la frig, substanțele toxice de la serviciu.

Ne îndreptăm către tot felul de metode naturiste ori ba, pentru ca, în final, medicul orelist să ne vorbească despre îndepărtarea unei treimi din masa cornetelor nazale sau cauterizarea lor ce pot fi practicate fără griji.

Un articol de Ileana Mlădinoiu


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *