Europa se pregătește să fie lovită de un val de caniculă care va aduce temperaturi resimțite de 47 de grade Celsius în Spania și 45 în Franța.

Se anunţă temperaturi extreme în Europa în zilele următoare. Un val de căldură, venit din Sahara, afectează ţările din vestul şi centrul continentului, iar mercurul din termometre va depăşi 40 de grade Celsius, scrie stirileprotv.ro

Autoritățile din mai multe țări le-au recomandat copiilor și bătrânilor să nu iasă din case și au lansat avertismente severe cu privire la deshidratare și insolație pe măsură ce un val de caniculă fără precedent pentru această perioadă acoperă Europa.

În Spania temperaturile reale vor depăși 40 de grade, dar umiditarea ridicată va face temperatura resimțită să fie de 47 de grade.

”Vine Iadul!” a scris pe Twitter un cunoscut meteorolog din Spania, Silvia Laplana. Pentru joi în anumite zone din Spania au fost prognozate temperaturi de 42 de grade și risc de incendii de vegetație.

În orașele din sudul Franței, a fost anunțat un nou vârf de temperatură 45 de grade Celsius. Potrivit meteororologului francez Guillaume Woznica, Franța va înregistra un nou record național de caniculă.

O hartă a temperaturilor din Franța pentru 27 iunie, publicată pe Twitter de meteorologul Ruben Hallali, alături de celebrul „Țipăt” pictat de Edvard Munch s-a viralizat.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *