Vă palce mult cașcavalul, însă nu aveți voie decât unul dietetic? Credeați că nu există așa ceva? Aveți acum la îndemână o rețetă incredibilă, care are și un gust minunat.

Mod de preparare

Pentru a obține cașcavalul dietetic, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 litri de lapte slab, 500 g de telemea slabă, 2 ouă, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, sare, piper și/sau alte condimente/mirodenii, opțional turmeric, pentru culoare. De la bun început, trebuie să știți că laptele nu trebuie să aibă o concentrație mai mare de 3,5% grăsime, iar telemeaua cel mult 12% grăsime dar și un conținut redus de sare.

Dați telemeaua pe răzătoarea cu găuri mici, într-un bol. Pe de altă parte, trebuie să puneți laptele la fiert într-o cratiță. Când observați că acesta ajunge la punctul de fierbere, adăugați telemeaua răzuită și amestecați cu o lingură de lemn. Nu durează mai mult de câteva minute și veți vedea că brânza începe să se coaguleze, adică să se separeu de zer. Opriți focul și turnați produsul printr-o sită deasă, cel mai bine pânză de tifon des.

Așezați sita sau tifonul deasupra unui vas mare și lăsați brânza să se scurgă. După ce s-a scurs tot excesul de zer, puneți brânza într-un bol și pasați-o cu o furculiță. Adăugați ouăle, sarea, piperul (gustați) și amestecați. Puneți din nou brânza pe foc, de această dată într-o tigaie care nu se lipește. Când brânza începe să se întindă puneți bicarbonatul stins cu puțin oțet și turmericul. Omogenizați și opriți focul. Nu mai rămâne decât să puneți compoziția în formele dorite și să o introduceți la frigider, unde o lăsați peste noapte.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *