Cand se apropie un eveniment special si vrei sa prepari ceva deosebit, probabil ca petreci cel putin o ora cautand reteta potrivita. Pentru a scuti din timp, noi venim cu o idee potrivita pentru o cina dintr-o seara calda de vara: reteta de pui cu ananas la cuptor. Nu-i asa ca pare a fi o combinatie interesanta,scrie divahair.ro

Ingredientele de care ai nevoie pentru aceasta reteta cu iz exotic sunt urmatoarele:

Pentru marinata:

– 4 bucati de piept de pui;

– o conserva de ananas taiat cubulete, pastrand si siropul;

– 3 catei de usturoi, pisati;

– 1 lingura de zeama de lamaie, proaspat stoarsa;

– 1 lingurita de coaja de lamaie rasa;

– un sfert de lingurita de boia dulce;

– sare si piper proaspat macinat, dupa gust.

Pentru topping:

– 2 linguri de unt;

– 1 lingura de mustar Dijon;

– 1 lingurita de sirop de agave;

– o conserva de ananas taiat cubulete, fara sirop.

Modalitatea de preparare a puiului cu ananas este urmatoarea:

Intr-o punga care se sigileaza sau intr-o caserola cu capac pune bucatile de piept de pui, siropul de ananas, usturoiul pisat, sarea, piperul, zeama si coaja de lamaie si praful de boia. Lasa-le pe toate la frigider timp de 3-4 ore, pentru a obtine marinata perfecta. Cand timpul trece, preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, unge o tava cu putin ulei si pune in ea ingredientele lasate la rece anterior. Apoi, pune intr-o tigaie untul si lasa-l sa se topeasca la flacara mica, pe aragaz. Cand s-a topit complet, adauga in tigaie si siropul de agave, mustarul si bucatile de ananas din cea de-a doua conserva. Lasa totul la foc mic timp de 2-3 minute, pana cand isi schimba usor culoarea. Acum este momentul sa torni toppingul peste mixul din tava si sa pui totul la cuptor, pentru 35-40 de minute, pana cand puiul se fragezeste. Apoi, il poti scoate din cuptor, pentru a-l savura.

Pofta buna!


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *