Îți plac pastele? Nu mai sta atunci pe gânduri și prepară-le ori de câte ori ai chef. Dar nu oricum, ci folosind un sos cu totul și cu totul special. Simplu, dar cu un gust cum nu se poate descrie în cuvinte.

Mod de preparare – sos pentru paste

Pentru a obține acest minunat sos pentru paste, ai nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg de roșii, ulei de măsline, 4 căței de usturoi, 1 mână frunze de busuioc tocate, sare și piper după gust. Pentru început, trebuie să pui niște ulei de măsline, dar într-o tigaie mai mare, apoi să adaugi usturoiul tocat.

Amestecă cât mai bine posibil și lasă să călească la foc mic, câteva minute. Între timp spală și toacă roșiile și pune-le în tigaie. Amestecă din nou de data aceasta în jur de cinci minute, apoi acoperă și dă focul mic.

Când vei vedea că preparatul a început să lase sos, pune busuiocul tocat, sare și piper după gust. Dă focul și mai mic, astupă vasul și mai lasă așa pe foc încă 5 minute. Poți face cât sos vrei, pentru că acesta se păstrează, așa că pune-l într-un borcan și introdu la frigider.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *