Preferată românilor în ultima perioadă, în locul cărnii de porc sau de miel, carnea de pui este ușor de preparat și foarte gustoasă, însă studiile spun că nu mai este atât de curată ca în trecut. În consecință, trebuie să fim foarte atenți când o cumpărăm.

Îți place carnea de pui?-Nu trebuie să fie injectată cu hormoni de creștere

Specialiștii ne avertizează că dacă în trecut era nevoie de 70 de zile pentru ca un pui să ajungă la o greutate de trei kilograme, în zilele noastre acest lucru se întâmplă în doar 47 de zile. Motivul? Puii sunt injectați cu creștere și totodată sunt expuși prelungit la lumină.

Drept urmare, oamenii de știință ne învață ca întotdeauna când cumpărăm carne, să fie atenți la liniile albe, care reprezintă un indicator al calității. Aceste dungi sunt un indiciu puternic al tratamentelor la care au fost supuse animalele și carnea acestora. Aceste linii albe nu sunt dăunătoare și nici nu reduc proteinele sau iau din gustul cărnii. Trebuie să aveți însă grijă la cantitate!

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *