Credeai că ceapa este doar acea legumă care nu trebuie să lipească din nici o bucătărie, pentru că, fără ea, mâncarea nu ar avea același gust? Ce-ai spune dacă ai afla că ceapa mai are și multe alte întrebuințări, la care nu te-ai fi așteptat niciodată? Iată despre ce este vorba.

Folosește ceapa-Alungă insectele!

Mirosul de ceapă, spun specialiștii, este atât de puternic încât nici măcar insectele dăunătoare nu îl suportă. De aceea, în loc să folosești diverse insecticide, pune o farfurie cu ceapă tăiată în calea acestora și vei vedea cum dispar definitiv. Tot ceapa este cea care te scapă de tuse, iar în acest sens nu trebuie să faci decât un decoct din apă și coajă de ceapă și vei reduce durerile de gât.

Te-ai ars la soare? Pune urgent o bucată de ceapă pe locul cu probleme și vei vedea cum se va reduce roșeața și usturimea. Dacă ai obiecte ruginite, freacă-le cu o ceapă și lustruiește apoi cu o cârpă curată. Și tot cu ceapă poți să cureți foarte bine grătarul. Încinge-l, apoi curăță cu o ceapă pe care ai pus-o într-o furculiță. Să tot faci grătar apoi, la ce gust va avea…
Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *