Averea marii actrițe Stela Popescu a fost scoasă la licitație, iar pe data de 6 iunie, la Palatul Cesianu-Racoviță, va avea loc licitația colecției de artist Stela Popescu, intitulată sugestiv “Ultimul spectacol”.

“Ultimul spectacol” al Stelei Popescu-Prețul de pornire pentru biroul marii artiste este de 1500 de euro

Printre cele mai însemnate obiecte ale celei ce a fost cea mai celebră actriță de revistă a României, Stela Popescu se numără tablourile, la loc de cinste aflându-se opere de artă semnate de Samuel Mützner („Țărăncuțe în vie”, estimare 8.000 – 15.000 de euro), Rudolf Schweitzer-Cumpăna („Iarnă la Târgoviște”, estimare 1.800 – 2.500 de euro), Dumitru Ghiață („Țărăncuță cu cobiliță”, 3.000 – 5.000 de euro), Aurel Jiquidi („Audiențe”, 300 – 500 de euro), Ion Valentin Anestin („Stela Popescu”, 200 – 300 de euro)”.

De asemenea, va fi vândut și biroul de lucru al Stelei Popescu, realizat în stil neo-renascentist, sfârșitul sec. XIX, al cărui preț de pornire este 1.000 – 1.500 de euro), dar și o selecție de fotografii (Stela Popescu în spectacolul „Pețitoarea”, inspirat de celebrul musical „My Fair Lady”, preț de pornire 70 de euro).

Cei care doresc să intre în posesia unor haine personale, vor putea să liciteze pentru o haină din pene decorative, preț de pornire 150 de euro) dar și premii obținute de-a lungul întregii cariere.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *