Pentru că e primăvară, momentul când trebuie să ne detoxifiem trupul, v-am pregătit trei salate revigorante care vor face să dispară urgent colăceii de pe burtă.

Salate revigorante de primăvară-Salată caldă, cu dovleac și spanac

Ingrediente: 200 g rondele de dovleac, 80 g nucă, o mână mare de spanac, 2 ouă, 100 g roșii cherry, 50 g brânză sărată, ulei de măsline, sare, piper măcinat. Se taie rondelele de dovleac cubulețe și se pun la cuptor pentru 20 de minute, fără ulei. Se amestecă apoi împreună cu spanacul tăiat în fâșii, roșiile tăiate în jumătate și ouăle fierte. Se stropește salata cu ulei, se rade deasupra brânză, se presară puțină sare, piper și nucile măcinate.

Salată cu pere și sfeclă
Ingrediente: 2 perte, 1 sfeclă roșie coaptă, 2 linguri cu măsline kalamata, 50 g frunze de rucola, 1 lingură cu ulei de măsline, zeama de la ½ lămâie, 1 linguriță cu miere, sare. Se decojesc perele și se taie cubulețe împreună cu sfecla. Se spală rucola și se lasă la scurs. Se amestecă toate ingredientele într-un castron și se stropesc cu un dressing obținut din ulei, zeamă de lămâie, miere și puțină sare.

Salată Măturica
Ingrediente: 100 g varză proaspătă, 300 g sfeclă crudă, 300 g morcov crud, 1 cățel de usturoi pisat (după gust), 1 lingură cu suc de lămâie, 1 lingură cu ulei de in. Se taie varza mărunt. Se dă pe răzătoare morcovul și sfecla. Se amestecă legumele și se storc ca să se obțină puțin suc. Se adaugă usturoiul, sucul de lămâie și uleiul și se amestecă bine.
Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *