Mai e puțin și se apropie aniversarea voastră sau pur și simplu vreți să luați cina în doi? Nu trebuie să faceți cine știe ce preparate sofisticate, ci doar ceva care să fie extrem de gustos și mai ales simplu de făcut.

Cu această budincă, iubitul dumneavoastră se va îndrăgosti și mai mult. Și, cine știe, poate chiar se anunță în viitorul apropiat și o nuntă, cu o așa gospodină.

Mod de preparare
Pentru a obține budinca aveți nevoie de următoarele ingrediente:
500 g de cartofi,
100 g de ceapă,
500 g de ciuperci,
400 g de file de pui,
100 ml de lapte de 0.5 %,
50 ml de smântână pentru gătit de 10 %,
100 g de cașcaval,
20 g de făină.

Pentru început, trebuie să tăiați fileul de pui în bucăți, apoi să îl prăjiți ușor într-o tigaie fără ulei, până devine alb. Puneți apoi carnea într-o farfurie și ulterior în tigaie ceapa tăiată semi-rondele și ciupercile tăiate în sferturi, înăbușiți până se va evapora lichidul.

Între timp fierbeți cartofii în coajă, timp de aproximativ 5-10 minute, lăsați să se răcească în apă rece, decojiți-i și dați-i prin răzătoare. Adăugați fileul de pui în tigaia cu ciuperci și ceapă, turnați deasupra laptele și smântâna, adăugați făina, sarea și condimentele, amestecați până se va îngroșa un pic. Puneți carnea de pui și ciupercile într-o formă de copt, puneți deasupra cartofii rași și presărați cașcavalul. Se pune la cuptor pentru 25 de minute.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *