1. Te ajută să uiți de stresul zilnic

Cred că este unul dintre efectele cele mai sesizabile, în cazul meu. Programul sălii de fitness este unul foarte accesibil, astfel că la finalul unei zile lungi și obositoare, îmi place să merg la antrenament și să mă concentrez pe exerciții, lăsând deoparte grijile și ceea ce s-a întâmplat de-a lungul zilei.

2. Vei fi mereu în formă

Nu este neaparat nevoie să urmați un program cu antrenamente zilnice. Faceți sport atât cât simțiți că vă este benefic vouă, însă nu uitați că atunci când vine vorba de un corp frumos și tonifiat, acesta are, alături de alimentație, cel mai mare rol.

3. Îți crește imunitatea

Este un alt plus pe care l-am simțit din plin. De când am început să mă antrenez constant, nu s-a mai pus problema să răcesc sau să am o sensibilitate crescută la anumiți factori.

4. Te face să te simți fericit/ă

În primul rând, odată cu diminuarea stresului și creșterea stimei de sine, starea ta de bine este vizibil îmbunătățită, însă, dincolo de toate acestea, sportul ajută la secreția și eliberarea endorfinelor, responsabile de sentimentul de fericire.

5. Se îmbunătățește calitatea somnului

Fiind vorba de efort fizic, este firesc că se consumă energie, astfel că te va ajuta să dormi mai bine, iar somnul va fi unul foarte odihnitor, așa încât ziua următoare să poți să o iei de la capăt cu încredere.

6. Are efect anti-aging

Fiecare dintre noi are o vârstă cronologică, în funcție de data în care ne-am născut, însă studiile au arătat că există și o vârstă biologică, determinată de stilul nostru de viață, care poate fi cu mult crescută în cazul în care nu avem grijă de noi ai de corpul nostru. Așadar, o viață activă, cu efort fizic regulat va menține integritatea organismului.

7. Te ajută să scapi de vicii

Când spun vicii nu mă refer neaparat doar la consumul de alcool, de tutun sau altele de acest gen. În cazul meu, zahărul a reprezentat un astfel de viciu, la care am reușit să renunț pentru că mi-am impus să mă concentrez pe sănătatea corpului meu și de fiecare dată când simțeam nevoia de a consuma ceva dulce, mă gândeam la ceea ce se întâmplă în organism și la cât va trebui să lucrez pentru a diminua acele efecte negative.

8. Ai mai multă încredere în tine

Odată ce alegi să faci sport regulat, schimbările devin vizibile, atât fizic, cât si psihic, iar stima de sine este unul dintre aspectele care se vor îmbunătăți semnificativ. Eu nu am fost niciodată mulțumită de felul în care arătam. Nu mă consideram grasă, însă mereu găseam ceva ce să nu îmi placă. Acum sunt conștientă că aspectul meu fizic s-a schimbat mult și sunt foarte fericită pentru toate rezultatele pe care le-am obținut, iar asta mă determină să am îmcredere în mine și să muncesc în continuare.

9. Îmbunătățește postura și diminuează problemele spatelui

Când facem exerciții, este indicat să acordăm atenție și musculaturii spatelui, mai ales celei paravertebrale, care ajută să menținem coloana într-o poziție corectă, fără să intervină dureri sau alte senzații neplăcute.

10. Îmbunătățește calitatea vieții

V-am enumerat mai sus doar câteva avantaje ale practicării sportului și cu siguranță ar mai fi multe de spus, dar, toate duc către aceeași concluzie: mișcarea îmbunătățește calitatea vieții.

 


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *