De regulă, atât merele cât și frunzele de dafin sunt utilizate în bucătărie și multe persoane nu au idee ce putere mare de vindecare au aceste două ingrediente împreună.

În principiu, frunzele de dafin sunt folosite pentru condimentarea supelor și diferitelor sosul, dar pot face mult, mult mai mult. În combinație cu un măr, frunzele de dafin pot reduce inflamația, pot ameliora durerea și pot chiar îmbunătăți vederea.

Consumul regulat al unei băuturi din aceste două ingrediente reduce inflamația articulațiilor, ajută în caz de migrene, reglează circulația sângelui, ajută la combaterea bolilor respiratorii și întărește sistemul imunitar.

Mărul este plin de antioxidanți care au efect antiinflamator, transformând această băutură într-o băutură plină de vitamina C, excelentă și în caz de răceli sau gripă. De asemenea, consumul acestei băuturi întărește inima, reduce stresul și tensiunea arterială și ajută în lupta cu bolile de inimă.

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea de Științe Medicale din Iran, frunzele de dafin ajută la reducerea grăsimii corporale și la vindecarea pietrelor la rinichi. Băutura este potrivită și persoanelor cu diabet și este utilă și pentru a preveni diabetul, întrucât reglează nivelul de zahăr din sânge.

Mai mult, această băutură încetinește și îmbătrânirea celulelor și este foarte benefică și pentru bronhii inflamate și astm, îmbunătățind și funcția creierului.

Cum se prepară și cum se consumă?

Se folosesc întotdeauna frunze uscate de dafin și mărul nu se decojește. Este nevoie de 3 frunze de dafin, 1 măr, 1 L de apă și, opțional, miere și scorțișoară.

Mărul se spală foarte bine și se taie în sferturi. Se curăță și se taie în bucăți mai mici. Se toarnă apa într-o oală și se lasă să fiarbă. Se adaugă frunzele de dafin, scorțișoara și se gătește totul împreună timp de 5 minute. La final se adaugă și mărul, se oprește focul, se acoperă oala cu capac și se lasă amestecul deoparte pentru 10 minute.

Băutura astfel obținută se strecoară printr-o sită, se adaugă un pic de miere și se consumă dimineața pe stomacul gol sau seara înainte de culcare. Cura se ține nu mai mult de 2 săptămâni.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *