Ce poţi face cu Apa Sfinţită de Bobotează. Până când se bea, de fapt, Agheasma Mare care are o putere sfințitoare uriașă. Oamenii o iau de la Biserică în fiecare an în ziua de 6 ianuarie, imediat după terminarea slujbei.

Cum se păstreaza Apa Sfințită de Bobotează. Câte zile poate fi consumată Agheasma Mare de credincioși
Agheasma Mare este ideală pentru a sfinți casa, curtea, grădina sau vitele. În plus, creștinii ortodocși o folosesc și la protejarea ogoarelor sau a livezilor, în felul acesta fiind păzite de lucrurile necurate ale Diavolului.

Potrivit trinitas.tv, aceasta se păstrează în sticle curate, închise perfect și fără a avea busuioc în interior ca să nu capete mirosuri neplăcute. În cazul în care se ajunge în această situație apa sfințită nu se aruncă în chiuvetă.

Concret, agheasma se pune într-o apă curgătoare curată sau la rădăcina unui copac dacă nu mai este bună de consumat.

Legat de acest aspect, preoții ne îndeamnă să o bem în fiecare dimineață, pe stomacul gol, timp de 8 zile începând de la Boboteaza care are loc pe 6 ianuarie. De asemenea, apa sfințită se bea înainte de a lua anafura. Numai în această perioadă credincioșii au voie să ia agheasma mare fără post și spovedanie.

Așadar, agheasma mare se bea până pe data de 14 ianuarie pentru că cifra 8 reprezintă veșnicia și viața de apoi. Totodată, se vorebște de ziua a opta în Cartea Apocalipsei ce va urma după Judecata universală.

De asemenea, au voie să o bea chiar și cei opriți de la Împărtășanie, ca întărire spre nădejdea pocăinței, a mângâierii și îndreptării lor pentru viitor. După cele 8 zile apa sfințită se ia doar cu post, cu spovedanie și cu binecuvântarea preotului duhovnic.

Agheasma Mare, minuni
Agheasma Mare luată de la Biserică pe 6 ianuarie, de Bobotează, face numeroase minuni. Din rugăciunile rostite de preot aflăm că apa sfințită aduce vindecarea unor boli sufletești, dar și trupești.

Credincioșii trebuie să mai știe că această apă sfințită ne vindecă, ne sporește credința și dragostea față de Dumnezeu, dar și de semeni. În plus, se arată izbăvitoare de patimi și izgonitoare de duhuri rele.

De asemenea, Agheasma Mare primită la Bobotează ne dă putere să biruim ispitele, să ne apropiem tot mai mult de credință și este izvorul sfințeniei și al iubirii.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *