Ce trebuie să mâncăm
„Pe perioada zilelor caniculare, corpul nostru încearcă să își mențină o temperatură optimă, ceea ce duce la eliminarea apei din organism. Alimentația pe perioada verii ar trebui să fie bazată preponderent pe un consum mai mare fructe și legume și evitarea alimentelor procesate și bogate în grăsimi, așa că bucurați-vă de alimentele de sezon și alegeți ingrediente cât mai colorate, deoarece sunt bogate în antioxidanți. Optați pentru preparate și alimente ușoare, precum salate, supe de legume, carnea de pui, pește și ocazional iaurturi și brânză proaspătă de vaci, care să poată fi digerate repede și să nu crească senzația de disconfort.

 

De asemenea, în sezonul cald, organismul simte nevoia unui consum mai mare de apă și, de aceea, alegeți alimente bogate în apă pentru a asigura corpului hidratarea necesară, precum: castraveții, salată iceberg, țelină, ridichile, roșiile, ardeiul gras verde, conopida, pepenele roșu, spanacul, căpșunele, broccoli, zmeură, caise, prune, mere, pere, struguri, cireșe, zucchini. Și, pentru că de multe ori vara ne confruntăm frecvent cu lipsa poftei de mâncare, avem tendința de a sări peste mese și creăm un dezechilibru nutrițional”, a scris Cori Grămescu pe Facebook.

 

De câtă apă are nevoie corpul nostru

 

„Hidratarea corectă este esențială pentru buna funcționare a organismului nostru și ne ajută să avem o digestie bună, un sistem imunitar puternic și o funcționare corectă a sistemului circulator. În sezonul cald, organismul simte nevoia unui consum mai mare de apă și, de aceea, sunt foarte atentă să mă hidratez corect. O să vă mărturisesc câteva trucuri prin care reușesc să îmi mențin corpul hidratat și să mă bucur de o alimentație echilibrată, care îmi da energia necesară pentru a face față unei zile agitate.

 

Primul pas este să beau mai multa apă decât de obicei, dar un truc foarte bun pentru a-mi menține organismul în parametri optimi de funcționare este să integrez în alimentația mea alimente integrale, bogate în apă. Acestea au o densitate mare de nutrienți și conțîn puține calorii. În plus, ele asigură un context nutrițional benefic pentru sănătatea noastră. Încerc, ori de câte ori pot, să mănânc atât la mesele principale, cât și la gustările de peste zi, preparate simple cu ingrediente naturale, fie gătite în casa , fie cumpărate.

 

Ce trebuie să mâncăm

 

Cred că e util să ne adaptăm alegerile alimentare nu doar regulilor nutriției sănătoase, ci și programului nostru din ziua respectivă, pentru a ne menține o stare generală de echilibru. Din fericire, eu având un program destul de activ, găsesc foarte multe variante de preparate sănătoase, gustoase și ușor de mâncat în magazinele alimentare, de la iaurturi la salate și mâncare gătită deja preparată.

Necesarul de apă din corpul nostru este asigurat la un aport de 40-44 ml de apă/kilogram corp. Eu reușesc să mi-l asigur din apă, sucuri naturale de legume și fructe, supe și alimente bogate în apă, precum: castraveții, salata iceberg, țelină, ridichile, roșiile, ardeiul gras verde, conopida, pepenele, spanacul, căpșunile, broccoli, grapefruit, portocală, zmeură, caise, prune, mere, pere, struguri, cireșe, zucchini”, a explicat Cori Grămescu, în urmă cu ceva timp, pe Facebook.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *