Anunț extrem de important făcut de Premierul Florin Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc luni, la Palatul Victoria. Șeful Guvernului a anunțat revenirea României la normal și crearea unui comitet interministerial pentru a pregăti redeschiderea țării.

Anunț extrem de important făcut de Premierul Florin Cîțu. Șeful Guvernului vorbit despre eforturile făcute de cabinetul pe care îl conduce pentru a ține pandemia sub control.

Cîțu este oprimist, atunci când vorbește despre revenirea țării la normal.

Anunț extrem de important făcut de Premierul Florin Cîțu: Revenim la normal de la 1 iunie
”Astăzi voi anunța constituirea unui comitet interministerial care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate în România.

Luna aprilie și luna mai vor fi foarte importante, pentru că la finalul lui mai vom avea în cel mai pesimist scenariu 5 milioane de persoane vaccinate, iar în cel mai optimist, 6,3 milioane de persoane, adică 35% din persoanele adulte.

Fac apel la toți factorii politici să meargă să facă campanie cu privire la cpmapnia de vaccinare.

Este nevoie și de o implicare a bisericii, mai ales în mediul rural.

Așa cum arată astăzi lucrurile, vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 miliaone de români la sfârșitul lunii iulie, ceea ce clar arată o redeschidere a economiei, vorbim de 70% din persoanele adulte.

Trebuie deci să ne programăm și să mergem să ne vaccinăm. Din păcate, numărul persoanelor care se înregistrează pentru vaccinare este în scădere, de aceea este nevoie de implicare tuturor.”, a precizat Premierul.

”Lucurile s-au stabilizat”.
Lucurile s-au stabilizat și în ceea ce privește situația epidemiologică. Avem un platou care se menține de aproape o săptămână. Iar în București avem o stabilizare, chiar o scădere. În Ilfov avem un platou, în Timișoara scade.

Spun aceste lucruri pentru a cere în continuare răbdare: măsurile pe care le-am luat funcționează, dau rezultate.

În același timp, accelerăm campania de vaccinare – am spus din primul moment că doar așa putem să rezolvăm.

Potrivit unui anunț făcut duminică dup-amiază de Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva COVID-19, 511.290 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech erau așteptate să ajungă luni în România.

Este cea mai mare tranșă de vaccinuri Pfizer pe care a primit-o țara noastră.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

”Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă”, precizează sursa citată.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, în cadrul unei campanii de vaccinare considerată a fi una dintre cele mai de succces din Europa.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *