Premierul Florin Cîțu intervine în campania de vaccinare, cu o solicitare expresă la adresa ministrului Sănătății, dar și pentru Valeriu Gheorghiță, șeful Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Premierul Florin Cîțu intervine în campania de vaccinare. El solicită modificarea protocoalelor stabilite până acum

Șeful Guvernului are o mare nemulțumire cu privire la vaccinarea persoanelor din zonele cu rată mare de infectare.

Premierul Florin Cîțu intervine în campania de vaccinare. Cerere urgentă
Astfel, Florin Cîțu a anunțat luni că le-a cerut colonelului Valeriu Gheorghiță și ministrului Sănătății ca în zonele cu rată mare de infectare și unde sunt locuri libere pe platforma de vaccinare să fie permisă vaccinarea persoanelor din etapa 3.

”Am cerut ca în zonele precum Timișoara, carantinate, și unde sunt locuri libere, să se permită vaccinarea celor din etapa 3. E o nebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Dacă persoanele din etapa 1 și etapa 2 nu vor să se vaccineze, să lăsăm persoanele din etapa 3. Cer mai multă atenție”, a spus premierul Cîțu, potrivit g4media.ro.

El a declarat că a verificat situația din Timiș și a aflat că sunt 20.000 de locuri libere în platforma de vaccinare.
”E clar că acolo nu s-au respectat regulile”
Termenul oficial pentru începerea vaccinării persoanelor din etapa 3 este 15 martie.

Premierul a mai spus, legat de carantinarea Timișoarei, că ”nu îmi explic cum să ajungi să ai 20.000 de locuri libere (la vaccinare – n.red.) și să fii în carantină. Primarul și președintele Consiliului Județean ar trebui să comunice mai mult pe tema vaccinării. E clar că acolo nu s-au respectat regulile și nu au fost sancționați”.

Trebuie precizat că Timișoara a fost duminică scena protestelor publice ale celor nemulțumiți de faptul că orașul intră în carantină.

Timișorenii acuză faptul că urbea din Banat nu a intrat în carantină în luna noiembrie 2020, când rata de infectare era mai mare decât cea de azi, pentru a se putea desfășura alegerile parlamentare.

Oamenii spun că o nouă carantinare va avea efecte negative de proporții asupra activității economice a orașului, dar și a celei sociale, tot mai multe persoane resimțind la nivel psihic efectele izolării.

Sursa capital.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *