Elena Udrea și Ioana Băsescu și-au aflat sentințele de la Curtea de Apel București în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009.

După aproape patru ani de cercetare judecătorească, dosarul Ioanei Basescu și al Elenei Udrea privind finanțarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu a ajuns la final.

Elena Udrea a fost condamnată pentru mai multe capete de acuzare.

Elena Udrea a primit o sentință de 6 ani de închisoare, plus un spor de 2 ani, adică 8 ani de închisoare în total.
Condamnă pe Elena Udrea la 6 ani pentru instigare la luare de mită. Condamnă pe Elena Udrea la 5 ani pt instigare luare de mită (altă faptă). Condamna pe Elena Udrea la 6 ani pentru spălare de bani. Condamnă pe Elena Udrea la 5 ani pentru spălare de bani (altă faptă). Condamnă pe Elena Udrea la 3 ani închisoare pentru spălare de bani (a treia faptă). Condamnă pe Elena Udrea la 5 ani pentru spălare de bani (altă faptă). Condamnă pe Elena Udrea la 4 ani închisoare pentru spălare de bani (a cincea faptă).

Dan Andronic a fost achitat!
Dan Andronic, trimis în judecată în acest dosar, a fost achitat în dosarul Elenei Udrea.

Elena Udrea şi Ioana Băsescu și-au aflat astăzi sentinţa în dosarul finanţării campaniei lui Traian Băsescu din 2009.

Elena Udrea este acuzată de instigare la luare de mită și spălare de bani, iar Ioana Băsescu la delapidare de fonduri și instigare la spălare de bani.

Ioana Băsescu risca pedeapsa maximă, respectiv 15 ani de închisoare, în timp ce pentru Elena Udrea procurorii au cerut 12 ani cu executare.

Elena Udrea risca 12 ani de închisoare!
Procurorii susţin că, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală care au fost folosite, apoi, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.

În numele tatălui, Ioana Băsescu riscă în acest moment pedeapsa maximă, respectiv 15 ani de închisoare, în dosarul alegerilor din 2009, în care este acuzată și Elena Udrea.

Potrivit datelor venite de la procurori, în timpul campaniei din 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni de corupție, delapidare și evaziune fiscală, care au fost administrate atât de Ioana Băsescu, cât și de Elena Udrea, astfel încât campania lui Traian Băsescu să fie susținută prin prisma acestor sume.

Cu alte cuvinte, beneficiarul ar fi fost Traian Băsescu. Însă fostul președinte nu apare în dosar.

Dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Ce spune DNA
”Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare.

Remiterea foloaselor infracţionale s-a disimulat prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afişe, reclame publicate în mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole şi prestarea de servicii de consultanţă”, arată DNA.

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, a reacționat miercuri, 27 ianuarie, pe pagina sa de Facebook legat de dosarul său penal în care este acuzată de mai multe fapte de corupție privind finanțarea campaniei electorale din 2009 și unde procurorii au cerut o pedeapsă de 12 ani de închisoare.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *