Anca Dragu (USR Plus) a fost aleasă în funcția de președinte al Senatului, o premieră istorică pentru România.

Fostul ministru al Finanțelor în guvernul Cioloș, Dragu va fi prima femeie care va conduce Senatul României.

Noul lider al Senatului a promis tuturor partidelor politice că va conduce echidistant și corect. fără a ține cont de culoarea politică.

Anca Dragu, prima femeie care a ajuns șef la Senat
„Vă asigur că voi fi un preşedinte al Senatului echidistant şi corect, nu voi ţine cont de culoarea politică. Îmi doresc ca întreg mandatul acestui Senat să stea sub auspiciul noţiunii de respect. Respect pentru cetăţenii acestei ţări, respect pentru cei pe care îi reprezentăm, respect faţă de colegi. Respectul, din punctul meu de vedere, înseamnă în primul rând să conştientizăm faptul că un senator nu se află deasupra legii, ci trebuie să fie în slujba şi în serviciul cetăţenilor. Respect înseamnă că Senatul trebuie să revină la rolul său legitim, adică un for al dezbaterilor şi nu un instrument al intereselor înguste de grup. Politicienii trebuie să se gândească exclusiv la binele public, nu la binele personal”, a declarat Anca Dragu după ce a fost aleasă președinte al Senatului.

Dragu a obținut 75 de voturi „pentru și 51 „împotrivă”, față de Lucian Romașcanu, propunerea PSD pentru funcția de președinte al Senatului.

Cine este Anca Dragu
Anca Dragu a urmat cursurile Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori i din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, unde şi-a obţinut licenţa în 1996.

În perioada 1999-2000, Dragu a studiat la Universitatea Georgetown din SUA, în timp ce în 2007 a obținut o diplomă de masteral la SNSPA. În 2010 și-a susținut doctoratul în științe economice la ASE.

În perioada 1996 – 2001, Dragu a lucrat în cadrul BNR, iar între 2001 și 2013 a lucrat pentru Fondul Monetar Internațional. A ocupat funcția de ministru al Finanțelor în cabinetul Dacian Cioloș între 17 noiembrie 2015 și 4 ianuarie 2017. Vasta experiență în domeniul economic i-a adus în 21 decembrie 2020 postul de șef al Senatului, mai ales în contextul actual al crizei economice.
Sursa fanatik.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *