Planetele Jupiter și Saturn se vor alinia cu Pământul și vor fi foarte apropiate. Cele două corpuri cerești vor putea fi văzute cu ochiul liber.

Pe 21 decembrie 2020, planetele Saturn și Jupiter se vor alinia cu Pământul și vor fi foarte apropiate una de cealaltă. Ba mai mult decât atât, cele două corpuri cerești vor putea fi văzute cu ochiul liber. Evenimentul astronomic ”Steaua Crăciunului”este foarte rar întâlnit. Acest eveniment astronomic nu a mai avut loc de peste 700 de ani, iar ultima dată a avut loc în anul 1623. Cu toate că cele două planete s-au apropiat, evenimentul astronomic nu a fost vizibil la vremea respectivă.

Potrivit unor surse evenimentul astronomic ”Steaua Crăciunului” a putut fi văzut cu ochiul liber în anul 1226. Și pentru că evenimentul are loc exact înainte de Crăciun, astronomii au denumit acest fenomen ”Steaua Crăciunului”.

 

În plus ei au făcut legătura cu povestea biblică a Stelei din Betleem, care i-a anunțat pe cei trei magi de Nașterea lui Iisus Hristos.

De asemenea, în serile de 15-18 decembrie, oamenii vor putea vedea mișcările celor două planete. Ulterior, ajungând în poziția lor finală pe 21 decembrie, în jurul orei 18:30. „Rețineți că, deși cei doi uriași gazoși pot părea apropiați, în realitate se vor afla la o distanță de sute de milioane de kilometri”, ținut să precizeze reprezentanții NASA.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *