Tragedie într-o localitate din judeţul Cluj.

Un copil în vârstă de doar un an şi jumătate a murit sufocat de bara de protecţie a căruciorului în care dormea.

Mama sa, care ieşise în curte să se ocupe de cei doi fraţi ai copilului, l-a găsit când deja intrase în stop cardio-respirator.

Medicii au încercat să îl resusciteze pe copil, însă fără niciun fel de rezultat.

În acest caz, a fost deschis un dosar penal, dar până acum nu există suspiciuni de omor.

O alta gresala pe care o fac multe mamici este si dormitul in carut la temperaturi ridicate.

Daca esti nevoita sa iesi afara intr-o zi torida te simti datoare sa acoperi caruciorul cu o paturica pentru a reduce expunerea sa la soare. Insa, conform cercetatorilor din Suedia, aceasta simpla actiune, chiar si cu o paturica subtire, poate fi periculoasa deoarece este redusa circulatia aerului, iar temperatura din carucior poate creste exagerat, expunand bebelusul tau la risc de atac cerebral de la caldura, sufocare si chair sindromul mortii subite a sugarului.

Bebelusii se pot supraincalzi intr-un timp mult mai scurt decat adultii, asadar nu este o idee buna sa acoperi caruciorul, sustine medicul din Spitalul pentru Copii din Philadelphia, Katie McPeak. Pentru a-l proteja pe cel mic de soare si umezeala, ramai in casa in perioada in care temperatura atmosferica este ridicata (daca este posibil), foloseste un carucior cu coviltir sau parasolar (o umbrela speciala). Nu uita sa verifici constant bebelusul daca prezinta semne de disconfort sau epuizare de la caldura.


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *