Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a anunţat că vremea se va răci în zilele următoare, iar temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale acestei perioade din an. Conform prognozei meteo vremea se va răci în următoarele două săptămâni, iar ploile nu vor înceta să cadă.

Prognoza meteo pentru fiecare regiune a țării pentru perioada 24 septembrie – 6 octombrie

Vremea în Muntenia
Vremea se va răcori în zilele de 24 și 25 septembrie, iar pe timpul nopții temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă. Așadar, în aceste două nopți maxima va atinge 18-21 de grade Celsius. În ziua de joi, 26 septembrie, vremea va reveni la normalul acestei perioade, iar maxima zilei va atinge 20-23 de grade, în timp ce noaptea temperatura va scădea până la 10-14 grade. Ploile și descărcările electrice își vor face simțită prezența în perioada 24-26 septembrie.

Vremea în Oltenia
La fel ca-n Muntenia, în Oltenia, temperaturile vor scădea atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții în umătoarele două zile. Prin urmare, maxima pe timpul nopții va atinge 18-20 de grade, sub normalul acestei perioade. În zilele de 26 și 27 septembrie vremea se va încălzi ușor și vor exista variații de la o zi la alta. Pe parcursul nopții se vor înregistra 10-14 grade, iar spre finalul lunii temperaturile vor scădea și mai mult.

Vremea în Transilvania
Săptămâna aceasta valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă din an. Temperaturile maxime vor atinge 18-21 de grade, iar pe timpul nopții maxima va atinge 8-12 grade. În perioada 29 septembrie – 2 octombrie temperaturile atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții vor fi apropiate de normalul acestei perioade. Ulterior, vremea se va răci, iar ploile vor începe să cadă. La început ploile vor fi slab cantitativ, dar după 27 septembrie sunt posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

Vremea în Maramureș
Astăzi valorile termice vor fi peste cele normale pentru această perioadă, maximele vor atinge 21-23 de grade Celsius pe timpul zilei, iar noaptea se vor înregistra 9-12 grade. De mâine vor exista variații termice de la o zi la alta, iar temperaturile vor fi apropiate de cele specifice acestei perioade din an. În schimb, vremea va începe să se răcească după data de 4 octombrie și sunt așteptate ploi slabe sau moderate cantitativ.

Vremea în Moldova
Temperaturile vor varia de la o zi la alta, iar maximele se vor situa în apropiere de cele normale pentru această perioadă. Așadar, pe timpul zilei se vor înregistra 18-22 de grade, în timp ce noaptea maxima va scădea până la 8-12 grade Celsius. Ziua de 27 septembrie va fi mai rece, dar apoi maxima va începe să crească ușor până pe 2 octombrie. După această dată sunt așteptate ploi și descărcări electrice.

Vremea pe litoralul românesc
Pe litoral temperaturile vor varia ușor de la o zi la alta, iar regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru luna septembrie. În perioada 24-26 septembrie sunt așteptate ploi. Prin urmare, maximele vor atinge 20-22 de grade, iar minimele se vor încadra între 10-15 grade. Spre finalul lunii vremea se va încălzi ușor, iar apoi meteorologii estimează o răcorire a vremii până pe 6 octombrie.

Vremea în Banat
În prima săptămână a prognozei meteo maximele pe timpul zilei vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă și vor atinge 18-20 de grade, iar noaptea se vor înregistra 11-14 grade. În perioada 24-26 septembrie vor cădea ploi, iar cantitățile de apă vor fi în general moderate. După ziua de 28 septembrie temperaturile vor crește ușor până pe 4 octombrie când vor începe să scadă din nou.

Vremea în Crișana
Săptămâna aceasta maximele pe timpul zilei vor atinge 19-21 de grade, iar noaptea se vor înregistra 11-14 grade, valori apropiate de cele normale pentru ultima decadă a lunii septembrie. Sunt așteptate ploi și cantități de apă moderate în perioada 23 – 26 septembrie. Săptămâna următoare temperaturile vor crește ușor atât ziua, cât și noaptea.

Vremea la munte
Până pe 28 septembrie temperaturile vor fi apropiate de normalul acestei perioade și se vor înregistra 8-15 grade, în timp ce noaptea temperaturile vor fi ușor negative. Spre finalul săptămânii acesteia, dar și la începutul săptămânii viitoare sunt șanse foarte mari să plouă. În perioada 29 septembrie – 1 octombrie vremea se va încălzi ușor, dar spre finalul prognozei vremea se va răci din nou.

În ce intervalul vor cădea ploi și averse

Posibil ciclon mediteranean spre finalul acestei săptămâni
Pagina de Facebook Severe Weather Alert – România anunță că la finalul acestei săptămâni este posibil să avem parte de primul ciclon mediteranean al toamnei. Mai exact, în perioada 26 – 27 septembrie sunt șanse destul de mari să cadă cantități însemnate de ploaie în partea de sud-est a țării. Cantitățile de apă vor depăși 40-60 mm,scrie fanatik.ro


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *