In general, aruncăm pliculețele de ceai imediat după infuzare, fără să știm că doar unul singur poate face adevărate miracole în grădina noastră, îngropându-l.

Iată-le!

Nutriție suplimentară

Frunzele de ceai conțin tanin și nutrienți care ajută la fertilizarea naturală a pământului. Însuși pliculețul este fabricat din fibre de tulpină de abaca, specie de bananier originar din Filipine.
Ceaiul se va dizolva ușor în sol și va oferi un mediu sănătos florilor și plantelor ca să crească.

Ținerea departe a dăunătorilor

Mirosul plicurilor cu ceai îndepărtează orice dăunător, înainte ca acesta să dorească să guste puțin din plantele noastre.

Reținerea apei

Îngropați pliculețe de ceai la rădăcinile florilor sau plantelor și le veți ajuta să rețină apa prezentă în pământ. Astfel veți fi mai siguri că vor fi sănătoase.

Împiedică instalarea buruienilor

Îngroparea unui plic de ceai, după folosire, în sol va împiedica buruienile să crească alături de plante și flori sănătoase.

Ajută la germinarea semințelor

Procesul de cultivare a semințelor mici poate fi facilitat prin utilizarea de pungi de ceai. Puneți semințele într-un vas, așa cum faceți de obicei, dar adăugați plicuri de ceai în pământ. Acest lucru va accelera procesul de germinare. Când semințele au germinat, le puteți muta cu ușurință într-un vas mai mare sau direct în grădina dvs.

Producerea de substanțe nutritive cu ajutorul viermilor
Viermii pot mânca usor frunze de ceai. Odată digerate, se întorc în sol, producând și mai multe substanțe nutritive pentru o grădină extrem de fertilă.

Ileana Mlădinoiu


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *