Ce-ai spune dacă ai renunța puțin la mâncărurile pe care le ști și le gătești cu atât de multă dragoste și ai încerca un preparat cu totul și cu totul special, care provine din zona Dobrogei?

Prepară o musaca dobrogeană și vei mai cere o porție-Are un gust sublim!

Mod de preparare

Pentru ca musacaua dobrogeană să-ți iasă așa cum scrie la carte, ai nevoie de următoarele ingrediente: 100 ml ulei, 150 ml vin alb, sec, 3 rosii mici, 1 ceapă albă mare, 6 cartofi, 1 kg pulpă tocată de oaie, sare și piper. Pentru început, feliază cartofii și rumeniți-I într-o tigaie cu ulei încins, apoi se vor scoate pe șervețele de hârtie.

În același ulei puneți la călit ceapa și carnea tocată. Lăsați pe foc în jur de o jumătate de oră și adăugați din când în când puțină apă. În tava de la cuptor așezați alternativ un strat de cartofi și unul de carne, iar ultimul strat va fi din felii de roșii. La final, turnați vinul și dați la cuptor pentru o oră.

Felicia Iederă


Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *